Tricks vardag

Senaste inläggen

Av Trick - 4 juli 2011 21:28

   Hejsan
Här ligger jag och vilar i köket... ska kanske erkänna att det är dörröppningen jag passar så att husse inte ska kunna komma ut hit.  
  Nog säger min blick... Akta dej... Jag tillåter endast min matte att vara här för hon är världbäst  
Bilderna ovan är tagna i april 2011

  Och så blir det lite Trick... jag det är faktiskt min blogg så hade jag fått bestämma så hade de här små kaninskruttarna inte fått skriva en enda bokstav....
Kan ni gissa vad bilden ovan är?   Ja, det kan ni förstås   
Det är ju min underbara päls som har gjort sitt... ullen är nästan helt borta och nu är det strån som faller av i mängder. Eller hur matte?

 
Så var det liksom prat idag om mina leksaker... hm... vissa har nog gjort sitt eller hur? Ser nytvättade ut och det är de nog, det har regnat en hel del. Jag har tagit ut 2-3 stycken nu och matte totalvägrar när jag vill ta in dem igen. Det sägs att dessa ska få bli ute tills det är dags för tippen.

Innehållet har jag givetvis tagit ut och delat med mej till fåglarna av. Ja, precis som med min underbara ull som troligen alla små finkungar ligger och kurrar i nu i sina bon. 

 Denna är en present från Yrla och Spexa... ja, tyvärr har den också råka illa ut .
Förlåt tjejer Tror ena benet ligger nånstans på gräsmattan. Den är åtminstone full av stoppning ännu så den kanske jag får behålla ett tag till.

   Varmt och kvavt som tusan.
   
Gårdagens bilder ovan. Tror nog snart det är dags att börja färga de grå stråna som börjar komma. Nu har jag t.o.m gråa hårstrå i öronen. Det var jättevarmt igår och jag somnade för jämt men fick hålla koll på husse för han skulle grilla o det vill jag inte missa.  
Jag kan berätta att jag har en hel del leksaker o gosedjur, mest gosedjur tror jag. Och idag bestämde jag mej för att det var krokodil som skulle ut. Han tillhör inte favoriterna men man måste ha lite ombyte.   Sen var det en massa tjat från mattes sida, att nu skulle krokodilen tas in igen för att den inte skulle bli förstörd... ja ja... jag bar givetvis in den igen...pust

Givetvis fick jag leka och busa med den först... helt omöjlig är hon inte.
Nu blir det inte mer för idag...
Natti natti
/Trick o Kiwi


Av Trick - 1 juli 2011 23:16

  Jag syns knappt, men jag är lite rädd av mej och att komma ut i naturen blev lite för mycket för mej. Jag satt länge och gömde mej men näsan var helta tiden på G... Härliga dofter och slutligen vågade jag mej fram lite. Lite tack vare att Cloie satt bredvid, hon gav mej lite trygghet och jag litar på henne   

 Jag är född våren 2008 och är av rasen brun rex. Min päls är otroligt tjock och mjuk.
Jag hade tidigare en sambo, Smulan som tyvärr gick bort efter att vi bott tillsammans i ett år. Ensam blev lilla jag och tanken var då att jag skulle bo tillsammans med Cloie. Men tyvärr så blev det inte så    och felet var mitt sa matte. Jag jagade och bet Cloie (jag skäms) så vi fick bli "särbo" med kompostgaller mellan våra hagar. Cloie hade mist sin "särbo" Findus så vi var singel båda två.


Men vi umgås genom galler och jag är väldigt mån om henne och tvättar och putsar hennes päls varje dag. Sen ligger vi gärna tätt tillsammans, så nära det nu går med galler emellan   Jag kallas för Lilla H av Husse. Jag kan förstöra det mesta om jag får chansen, vet inte hur många trasmattor jag förstört eller hur mycket tapeter jag kommit åt. Men sånt vill jag inte tänka på  

Jag är liksom inte som den kanin (Kiwi)  som bor i köket, han är helt perfekt och felfri enligt matte   Hm... kan en kanin vara helt felfri och inte ens äta en mattfrans eller ta en tugga på köksstolarna?  Ja undar..

Detta får räcka för idag, nu vet ni vem jag är o hur jag ser ut. Nu ska jag vidare och hitta på lite busigheter

Av Trick - 30 juni 2011 23:30

  

Jag tog mej friheten att skriva lite här i Tricks blogg. Jag har ju bott i samma hem som honom väldigt länge så nu är det dags för mej att synas lite. Förvisso har jag några bilder på vår hemsida men inte många. Henry har aldrig fått vara med så han får nog skriva några rader i helgen   

I år blir jag 7 år och har inte samma fart längre men gillar fortfarande god mat. Matte har dock blivit lite snålare med allt.

I höstas så blev jag sjuk och fick en tumör i min livmoder och blev inlagd och opererad. Jag hämtade mig snabbt och blev frisk igen. Tar det lite lugnare om dagarna och tar bara en kortare runda om kvällarna då jag har tillgång till 2 rum att vistas i.

Jag o Henry har då tillgång till ett rum som kallas lekrummet eller kartongrummet. Där har vi en massa kartonger som man kan bita i, om man vill alltså.

 Jag vill inte. Men Lille Henry gillar det.

Trick hälsar att han återkommer snart igen.
Bilderna är tagna i april då jag var ute i det fina vädret.

  Riktigt härligt egentligen... jag stannar nog här...

  Räcker tunga åt matte eller ?  Inte ens jag vet vad jag gör på denna bilden  och i fällning är jag med.

Av Trick - 30 juni 2011 00:31

   Hej igen

Egentligen skulle jag sovit nu men fick kli i tassarna och ville skriva några rader
Jag kommer att börja blogga lite igen och nu kommer även kaninerna att få en chans att skriva här   men det går säkert bra.

Undrar vem av dem som vill börja ?
Henry är ju lite blyg så jag tror det blir Cloie. Kiwi hade nog velat börja men Cloie är gammeltanten och bestämmer.

Nu ska matte kolla lite här för det är en del som hon glömt bort... Förhoppningsvis kommer någon bild på mej :)
Trick i trädgården

Av Trick - 22 februari 2010 18:35
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Trick - 28 januari 2010 22:18

Hej svejs

Igår så var jag och matte iväg på träning. Jag tycker det är helkul att komma dit, jag hörs nog i hela väntrummet när jag passerar.

Matte hade tagit med kameran och både jag och min sjukgymnast blev fotade.

  

Här är jag tillsammans med Madeleine som jobbar på Lundabygdens djursjukhus och är Leg. sjukgymnast.

Hon är jättesnäll och jag tycker att "plattan" är helt okej att stå på. 

Jag är lagom trött när vi åker hem, jag kan t.om vara tyst i bilen   

Tur att vi hade tid så tidig för lite senare så fick vi världens snöoväder och matte gillar inte att köra när det är snö och halka. Stackars husse som var långt uppåt landet med sin stora lastbil, men han är ju duktig bilförare så han klarar sig bra   eller hur husse?

 

Har ju glömt att visa bild på senaste kaninen som flyttade in här i somras... Han heter Kiwi men kallas "hajen" av husse. Kiwikanin gillar varken mej eller husse. Han biter gärna om han får chansen ... den lille fulingen. När han flyttade hit så pinkade han ner både matte och husse när de kom ut i köket men efter en kastrering så slutade han med detta. Han är numera mattes gullekanin    men givetvis så är de andra två det också

  

Nog för ikväll

Ha det gott mina vänner!
//Trick


Av Trick - 26 januari 2010 23:14

Måste bara skriva lite och berätta om vad som hänt sista tiden.
Förra tisdagen den 19/1  så dog min gamla hundvän som jag känt i snart 4 år. Hon var gammal och trött. Nu finns hon i hundhimlen och har det säkert det bra där. Vi tände ljus för henne. Vila i frid lilla Jaffa!

Det var hon som lärde mej att springa in och tigga framför kylen, och hon var alltid först in till köket när hon var på besök eller vi passade henne.

Samma dag var jag hos sjukgymnasten och även hos veterinären för jag skulle ha min vaccination. Lite ont gjorde det men jag klarade det fint.  Veterinären kollade mej i ögonen, öron, mun och lyssnade på mitt hjärta.
Och lite kläm här och där sen fick jag sprutan..   

Bra att de gör en sådan där liten hälsokoll när man ska vaccineras, vet att alla kliniker inte gör detta utan det är bara en djursjukvårdare som ger sprutan..

Matte föredrar nog en sådan här snabbkoll på mej nu eftersom jag snart fyller 7 år.  Givetvis så får jag all den "service" som krävs numera i både matväg, träning mm... Fast jag undrar egentligen om jag inte hade bättre mat innan jag blev sjuk ??   

Numera ska allt tänkas igenom så jag håller vikten, bra för mina leder osv...  Ja sånt bry... Jag tycker att det är väl bara att ge mej det jag äter... och jag äter ju det mesta   

Skämt och sido om katten... Jag har aldrig ätit eller skadat någon katt!

 

Kloklipp två gånger förra veckan blev det också, matte hade mer tid för mej eftersom husse var borta hela veckan. Jag smög upp och la mej lite på husse plats i soffan, hoppas matte inte sa något om detta till honom.

Tränar gör vi också, mest lite skvallerträning och kontaktövningar... ja jag tycker det är rätt så trist men matte tycker vi ska träna på detta. Förstår inte varför   

 

Vi har fortfarande vitt på marken här och det är underbart väder.
Ljust och fint och kallt, det gillar jag. I fredagskväll vid 23.30 tiden var matte och jag ute på kissrunda, och jag får se en räv. Den allra första jag sett i mitt liv. Den smög ute på fälten och skulle nog försöka ta en kanin, men den blev skrämd av oss och drog iväg. Och vilken fart den hade, tror inte jag hängt med där, fast man vet aldrig.

I morgon är det dags för vibrationsträning igen, alltid kul att komma dit. Fast som jag kanske berättat innan så är jag alltid så himla kissnödig när jag stått på plattan, full rulle ut och kissa.... Yes...

 

Nu ska jag sova men hoppas ni alla har det fint.
Natti natti
/Trick

Av Trick - 12 januari 2010 21:25

  

Innan jul inhandlades en tomteluva i våra hem, det var egentligen husse som skulle bära denna  (skämmas) men det blev jag som fick skämmas   


Det skulle tvunget fotograferas och jag skakade av luvan på en sekund så de hann inte med att fota, då kilar matte in och klipper till lite gummiband som hon syr fast i luvan så den ska sitta stadigt och kvar på mitt huvud medan de förnedrar mej   

Det tog inte så lång tid och nu hoppas jag att den försvinner nånstans under sommaren eller nåt annat... så jag slipper den nästa år.


  


I morgon är det dags för min träning igen, ska bli kul och se vad vi träffar på denna gång, gillar när det finns katter där   


Hej och hå för denna gången.

Vi hörs

Trick den vilde  

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012
>>>

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Gästbok

Omröstning

Vilket är ditt favoritdjur?
 Hund
 Kanin
 Marsvin
 Fågel
 Häst
 Övrigt

Sök i bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se