Tricks vardag

Senaste inläggen

Av Trick - 19 september 2011 23:02

Idag går mina tankar till Tessan som mist sin Tyson!
En underbar kanin som inte fick uppleva livet så länge.
Och även till Susanna som just nu sitter med sin lilla kaninunge som troligen snart lämnar jordelivet.
Ledsamt och sorgligt och som djurägare vet man hur plågsamt ont det gör att mista sina vänner/familjemedlemmar.
 

Av Trick - 17 september 2011 20:22
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Trick - 16 september 2011 20:43

Matte skriver:
Soligt och fint idag. Inte så blåsigt och kallt. Kunde tom. hänga ut lite tvätt idag   
Fast helt torrt blev det inte förstås.
Kiwi var iväg hos veterinären idag. Mer om det senare..När jag får kommentarer i bloggen så kommer vi att svara i kommentarerna om det finns tid. Så återkom gärna hit och läs då.


 Som jag skrev tidigare så blir en del inlägg låsta och då får ni be om lösen på
loppanbambi (@) hotmail.com
Ta bort paranterserna och skriv adressen ovan... Tror ni fattar grejen   
Ni vet säkert vilka som får tillgång, är ni helt okända och aldrig skrivit så får jag ta ställning om jag lämnar ut lösen. Inga stora hemligheter i de lösenskyddade inläggen men det är inte helt kul att lämna ut varje detalj eller bild på nätet.
Nu är ju bloggen mest Tricks o kaninernas så det blir nog inte så många.
Kul med så många fina bloggvänner vi hittat.

Tror Trick känner sig lite åtsidosatt i bloggen då långöronen också fått plats här   


Men han får väl gå till husse och få lite gott så han blir glad.

Av Trick - 15 september 2011 22:31

Matte skriver:
Följer en del bloggar dagligen och alla har så fina bilder på sina kaniner.
Har fotograferat lite idag men bilderna blir inte bra, dels är jag lite sent på det för ljuset hinner försvinna och blixten utlöser och bilderna blir bara dåliga.
Om det inte är brist på ljus så är det djuren som sitter som förstenade och stirrar på mej och jag får då dåliga bilder. Ska nu inte skylla på djuren för det är jag som är en dålig fotograf och kanske en kamera jag inte förstår mej på   

Fick åtminstone tagit en bild på något som jag har stor nytta av då djuren fäller och hårar ner mattorna.


Efter dammsugning så brukar jag ta en fuktig wettextrasa och torka eller gnugga mattorna med. Det är en hel del som man inte får upp med dammsugaren trots man tror det. Både hund och kaninhår vill gärna krypa ner i mattorna. Nu är det bara släta mattor vi har så jag tycker det är värt att tipsa om för den som inte provat  


Kiwi blev genast nyfiken på vad detta var. Som ni ser så har han sin matplats också utanför buren. Det började vi med då han var sjuk och så har det fortsatt.  Han har både vattenskål och matskål i buren men även utanför. Häromdagen köpte jag en bordstablett för att tomat och banan kletar ner mattan då han äter. Har smulat ner en höbrikett i smådelar för att försöka få honom att äta detta, men han äter inte detta alls. Nu var det ju meningen att tabletten var inköpt för att lägga grönsakerna på men Kiwi gillar den så oftast sover han där nu. Det kan man ju se på alla håren som han lämnat där   Han är snart ur sin värsta fällning och det är ganska skönt för kaninhåren är inte så roliga att ha i köket.
Men Kiwi har en snäll husse som insåg att denna nyinköpta "sovmatta" snart blev smutsig och köpte därför hem två stycken till så vi kan byta under tiden vi tvättar den andra. 

I morgon ska Kiwi iväg till veterinären för att se om sina tänder, utväxten på den han slog ut ser bra ut och den är snart helt utvuxen. Nervöst  varje gång han ska iväg för han har haft så mycket problem med sina tänder och rinnande ögon. Ögonen är bra nu. När sista tanden blev utdragen så blev ögonen på båda sidor helt bra, de rinner inte alls numera   
Vi har turen att ha en väldigt duktig veterinär som Kiwi besökt ett x-antal gånger.
Fågelkliniken i Hjärup
Cloie i "lekrummet" idag, hon är inte så aktiv längre men tar sina små rundor mellan rummen. När hon var ung så hoppade och klättrade hon på allt hon kunde.  Hoppa över en trägrind som var ca 80 cm hög var inget problem.
Hon är snäll och gosar gärna, biter inte sönder saker som vissa andra kaniner gör... 
Det är snart 1 år sen hon blev opererad för cancer och då togs hela livmodern bort. Nervöst med en op på en kanin som då var 6 år, lite övervikt och med hakpåse men hon hämtade sig snabbt. Några dagar med smärtlindring så var hon pigg igen. Om det blir fler kaninhonor i vår familj i framtiden så lär dessa nog bli kastrerade för att undvika dessa sjukdomar.

Nu är det dags för jyckens kissrunda.

Av Trick - 14 september 2011 23:45

Trick skriver:
Snart är också denna vecka gången, har varit på min vibrationsträning och det är så himla skönt   
Klorna har blivit fixade efter en del småtjafs med matte. Jag ligger snällt och har det gott med kuddar och mjukt underlag men jag ligger och "vevar" med frambenet när hon ska klippa mina klor. Då blir vi lite osams men det löser sig. Jag får helt enkelt ge upp och ligga stilla med frambenen   


Igår var Jessica förbi en sväng och med sig hade hon Spexa o Yrla som satt i deras bil. Jag blir helglad när det kommer besökare och än gladare blir jag när det finns hundar i närheten. Jag ylade och tjöt och hördes nog långa vägar.

Men jag lugnar mej snabbt. Jag var lite snäll och delade med mej av mitt godis som husse köpt. Torkade kycklingbröst som jag tror de uppskattade.

Idag har vi varit ute på en liten utflykt, husse var ledig och tyckte jag behövde komma ut på lite kul. Och kul för mej är att söka möss och annat vilt. Matte hade hellre sett jag jag var intresserad av att leka med mina leksaker eller aktiveras på annat sätt, förvisso gillar spåra då de lagt blodspår åt mej men att snoka runt i dikeskanter och högt gräs i åkerkanterna är nog bäst. Inte en hare i sikte idag, lite trist för det gillar jag verkligen.


Det blåste som sagt var... mina öron fladdrade emellanåt.Jösses vad grå jag börjar bli. Jag blir ju 9 år nästa år så det får jag väl acceptera.

Nä nu får jag nog slänga mej i bingen och så hörs vi snart av igen.
Natti natti

Av Trick - 12 september 2011 22:31

Matte skriver:
Har hittat till en del roliga, intressanta och bra kaninbloggar.
Har nu länkat till några av dem här i bloggen och kommer också att göra länkar till dem från hemsidan.

Hoppas det är okej ? Annars får ni säga ifrån.

Det blir nog fler efterhand för det finns så många och det är jättekul att få se hur andra kaniner har det.

Ja, vissa är det mer synd om än andra, eller hur Hogge?

Sen kommer det nog att bli så att några inlägg kommer att bli lösenordsskyddade men det är bara att fråga så får ni lösen. Vår epost finns under presentation.

Henry skuttar runt för fullt här uppe, det finns två rum och en liten hall som han kan röra sig fritt på. Men mest kul är rummet intill där han har alla sina kartonger och mattor. Emellanåt kommer han in hit och slänger sig ner och vilar, tröttsamt att skutta omkring   

 

Av Trick - 10 september 2011 22:36

Ikväll är det 10 års sedan vår första gemensamma kanin Liten lämnade oss. Endast 4 månader gammal. Hennes liv hann ju inte börja, hon fick inte uppleva ett helt kaninliv.
Vi pratar om henne emellanåt för trots sitt korta liv så hann hon visa sina goda sidor. Hon var en tuff liten kaninfröken som inte var rädd för något, aktiv och nyfiken och med långa öron och liten kropp. Hon finns i våra hjärtan och vi minns hennes upptåg och busigheter än idag.
Hon var ett impulsköp då vi inför middsommarhelgen skulle handla men tog en runda till djuraffären för att köpa något till hundarna. Vi gjorde som vi alltid brukade, kikade in bland smådjuren.
M. fastnar alltid för djur som är nyfikna och är det kaniner så är det de långa öronen han faller för. 

Vi blev väl båda    i henne men det stannade vid det. Vidare til matbutiken diskuterades hennes personlighet och hur söt hon var... Väl inne i matbutiken så blev det så att vi slutligen stannade upp och tanken fanns hos båda och vi beslutade oss för att gå tillbaks igen till djuraffären. Då sa jag att det är ju inget problem för bur har jag i källaren och resten får vi ju köpa med hem.
Vi fick henne i en kartong och glada åkte vi hem med vår lilla kanin som vi då redan döpt till Liten.
Hem och fixade till bur och inredning och div och hundarna gjorde stora ögon. Min hund var inget problem för han hade bott med kanin tidigare men M. hund var inte lika kaninsäker och vi skulle bort några timmar på kvällen så hon fick bo på toaletten i sin bur den kvällen. Jag var himla glad för jag hade saknat kanin sen Stampe gick bort.
Så nu satt vi där med en undulat, två hundar och en liten kanin. 
Liten var den kanin som först började äta på tapeterna i köket och jag kan berätta att efterföljarna har fortsatt  

 
Hon hann följa med på en veckas semester till landet. M. hade snickrat en fin utebur till henne. Och så glad hon var då hon var på gräset på dagarna.
Liten fanns inte så länge i våra liv och ändå hann hon ge oss minnen som vi än idag har kvar   Älskade lilla Liten!
  

Av Trick - 5 september 2011 21:29

Trick skriver:
Matte blev lite försenade i morse då hon satt i telefon, jag såg att det mörknade till på himlen och ville ut så snart som möjligt för att undvika regnet. Men men... när det var dags för mej att kila ut så hade det börjat regna men vi var ju tvungna att gå ändå, jag kan ju inte hålla mej i
evighet eller hur ?  Vi kom några hundra meter och det var helt mörkt på himlen och då kom det världens ösregn. Dropparna var stora som tennisbollar (jag överdriver inte)    och tur att jag hade slått en skvätt strax innan för jag ville inte vara med om detta skyfall, jag tog i för fulla muggar och drog hem matte så fort det gick och kom under tak...pust.. äckligt och vått det gillar jag inte   

Vi fick snällt vänta tills regnet stillat sig lite och då gick vi igen. Lite småregn får jag väl stå ut med.
Dagen har varit slapp och egentligen skulle jag fått fixat klorna men matte hann inte.
I morgon ska jag in o träna igen. Mitt bakben är bra nu men jag äter ändå lite medicin.


I lördags var jag ensam hemma för matte och husse skulle bort. Jag gillar inte att bli lämnad ensam på kvällen så jag tog mattan i hallen och mattan på toaletten och boade med dem så jag hade nånstans nära dörren att ligga. Vet inte om jag berättat det tidigare men jag ligger aldrig på golvet om det inte finns mattor. Så där låg jag och tyckte synd om mej själv   
Nu vill matte ha datorn för sig själv så jag avslutar för kvällen. Orkar inte ens lägga ut bild idag.
/Trick

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012
>>>

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Gästbok

Omröstning

Vilket är ditt favoritdjur?
 Hund
 Kanin
 Marsvin
 Fågel
 Häst
 Övrigt

Sök i bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se